Berita


 •  Pada beberapa hari yang lalu, Forum Teh Global Tahun 2018 diadakan di Dubai, Emiriah Bersatu Arab (The United Arab Emirates). Syarikat Budaya dan Seni Tembikar Kuno Ribuan Tahun Teluk Beibu Guangxi Sdn. Bhd. dan Balai Seni Wang Zhao Ru Wang Zhuo merupakan satu-satunya industri tembikar China yang dipelawa untuk menjadi peserta pameran. Tembikar Ni Xing Qinzhou yang merupakan salah satu daripada empat tembikar terkenal China pertama kali muncul di Forum Teh Global Dubai.
   日前,2018全球茶叶论坛在阿联酋迪拜举办。广西北部湾千年古陶文化艺术有限钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、钱柜资讯——钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、动态、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点、王兆儒王茁艺术馆作为中国陶瓷钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、钱柜资讯——钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、动态、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点唯一参展商应邀出席,中国四大名陶之一的钦州坭兴陶首次公开亮相全球迪拜茶叶论坛。
   Tema forum pada kali ini ialah ‘Rasa dan berbincang masa depan perdagangan teh’. Pengerusi Persatuan Teh dari pelbagai negara di dunia, Lipton, dan lain-lain perusahaan teh jenama terkenal serta pembeli dari kilang yang berperingkat tertinggi, lebih daripada 450 wakil pakar industri yang menghadiri aktiviti forum tersebut. Dalam tempoh forum dijalankan, Peniaga Teh China mengadakan ‘Persidangan Penaksiran Teh (peralatan teh) China’ yang pertama. Daya tarikan unik Tembikar Ni Xing Qinzhou telah menarik banyak orang ke kawasan pameran, mendapat sambutan yang kuat, Tembikar Ni Xing disukai dan dipuji oleh orang-orang asing, wakil tetamu menyatakan keinginan untuk membeli masing-masing.
   本次论坛的主题为“品论茶贸易的未来”。世界各国茶叶协会主席、立顿等知名品牌茶企和顶级采购厂商450多名钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、钱柜资讯——钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、动态、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点专家代表出席论坛活动。论坛期间,中国茶商举办了首届“中国茶叶(茶具)品鉴大会”。钦州坭兴陶的独特魅力,使展区聚集参观人气十足,现场反响非常强烈,坭兴陶受到许多外国友人的喜爱和称赞,嘉宾代表纷纷表达了购买意愿。


 •  Pada beberapa hari yang lalu, Datuk Bandar, Tan Pichuang berkunjung ke Daerah Lingshan dalam kehujanan untuk menjalankan penyelidikan terhadap kerja-kerja perkembangan industri daerah. Beliau menegaskan mesti merumuskan kaedah yang sesuai dengan mengikut keadaan tempatan, menginovasikan pemikiran, memainkan peranan dalam kelebihan, mengukuhkan perusahaan utama, mengisikan rantaian, mengumpulkan perindustrian, menggalakkan integrasi yang mendalam terhadap perindustrian, mengukuhkan ekonomi serantau, dan mencapai kemakmuran di luar bandar.
   日前,市长谭丕创冒雨前往灵山县开展县域产业发展工作调研,强调要因地制宜,创新思路,发挥优势,强龙头补链条聚集群,推动产业深度融合,壮大县域经济,实现乡村振兴。
   Tan Pichuang berkunjung ke Taman Perindustrian Elektromekanik Lu Wu Daerah Lingshan dan Syarikat Alat Permainan De Lin Daerah Lingshan Liabiliti Terhad, melawat dan memahami perancangan zon taman perindustrian, pembinaan projek syarikat, pengeluaran serta operasi syarikat dan status perkembangan industri. Beliau memberi pengiktirafan terhadap pendekatan Daerah Lingshan yang menggunakan perusahaan utama untuk mendorong perkembangan industri serantau dan menggunakan pertanian berciri istimewa untuk mendorong khalayak ramai meningkatkan pendapatan dengan baik. Tan Pichuang berkata bahawa, mesti terus mengukuhkan pembinaan kemudahan sokongan bangunan kilang standard, mengukuhkan integrasi sumber, meningkatkan teknologi pengeluaran syarikat, menguatkan perusahaan utama, memperluas pasaran, dan meningkatkan daya saingan; Harus memainkan peranan yang sepenuhnya dalam kelebihan kedudukan, melaksanakan penarikan peniaga dengan tepat, penarikan pelaburan yang dijalankan dengan saluran maklumat, perdagangan, dan sumber perhubungan perusahaan, memastikan rantaian bekalan dan permintaan lengkap, mengisi rantaian, mengumpulkan perindustrian, memperbesar skala perusahaan, dan meningkatkan kualiti perkembangan industri.
   谭丕创来到灵山县陆屋机电产业园、灵山县德林玩具有限责任钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、钱柜资讯——钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、动态、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点,实地参观了解园区规划、企业项目建设、企业生产运营及产业发展情况,对灵山县善于利用龙头企业带动县域工业发展、利用特色农业带动群众增收致富的做法予以肯定。谭丕创指出,要继续加强标准化厂房配套设施建设,加强资源整合,提高企业生产技术,强龙头、扩市场,提升竞争力;要充分发挥区位优势,实施精准招商、以商招商,保障供需链条完整,补链条、聚集群,壮大产业规模,提升产业发展质量。


 •  近日,市委书记、市人大常委会主任王革冰会见国际音乐产业协会主席大卫·罗斯等北部湾(钦州)音乐产业与城市发展研讨会中外嘉宾。
   Baru-baru ini, Setiausaha Jawatankuasa Perbandaran dan Pengarah Jawatankuasa Tetap Wakil Rakyat Perbandaran, Wang Gebing berjumpa dengan Pengerusi Persatuan Industri Muzik Antarabangsa, David·Ross, dan lain-lain tetamu China dan tetamu asing bagi Seminar Industri Muzik Teluk Beibu (Qinzhou) serta pembangunan bandar.
   王革冰说,党的十九大明确提出实施文化强国战略,强调要大力发展文化产业。音乐产业是文化产业的重要组成部分,是钦州发展的一个重点方向。
   Wang Gebing berkata bahawa, Kongres Kebangsaan Parti Komunis China yang ke-19 mencadangkan pelaksanaan strategi budaya mengukuhkan negara dengan jelas, beliau juga menegaskan harus membangunkan industri kebudayaan dengan bersungguh-sungguh. Industri muzik merupakan satu bahagian penting dalam industri kebudayaan, merupakan satu hala utama bagi perkembangan Qinzhou.
   大卫·罗斯分享了音乐产业发展经验,表示将帮助钦州实现打造音乐之城的目标。
   David · Ross juga berkongsi pengalaman perkembangan industri muziknya, beliau menyatakan akan membantu Qinzhou untuk mencapai matlamat mencipta Bandar Muzik.
   当天下午,钦州市举行北部湾(钦州)音乐产业与城市发展研讨会,邀请到国内外音乐界的名流大咖、专家学者共同研讨音乐产业的发展。
   Pada sebelah petang hari itu, Bandar Qinzhou telah mengadakan Seminar Industri Muzik dan Pembangunan Bandar Teluk Beibu (Qinzhou), seminar tersebut telah menjemput selebriti industri muzik dari dalam dan luar negeri, pakar serta sarjana bersama-sama untuk membincang perkembangan industri muzik.


 •  灵山县丰塘镇茶叶生产历史悠久,全镇村村种有茶叶,是灵山县“茶叶之乡”、“钦州市茶叶产业第一大镇”,该镇种植茶叶面积12000多亩,主要品种有福云六号、台湾金萱等多个品种。该镇把生态无公害茶叶种植发展作业追求目标方向,目前,该镇有丰塘镇英榜茶叶产业示范园、东山村福云六号茶叶种植园、六颜村千亩茶园等无公害茶园约10000亩,成为了远近闻名的“生态茶”,深受客商青睐。去年,该镇年产茶青1.2万吨,产值1亿多元。
   Pengeluaran daun teh Pekan Feng Tang, Daerah Lingshan bersejarah lama, seluruh pekan dan kampung ada menanam daun teh, merupakan ‘Kampung Daun Teh’ Daerah Lingshan dan ‘Pekan Industri Daun Teh Bandar Qinzhou yang terbesar’. Keluasan penanaman daun teh pekan tersebut seluas kira-kira 12 000 ekar, jenis daun teh utama ialah You Fu Yun No. 6, Jin Xuan Taiwan, dan sebagainya. Pekan tersebut menjadikan perkembangan penanaman daun teh organik ekologi sebagai satu hala tuju untuk mengejar matlamat, kini, pekan tersebut mempunyai Taman Demonstrasi Industri Daun Teh Ying Bang Pekan Feng Tang, Ladang Penanaman Daun Teh Fu Yun No. 6 Kampung Dong Shan, Ladang Teh Qian Mu Kampung Liu Yan, dan lain-lain ladang teh organik yang berkeluasan kira-kira 10 000 ekar, menjadi ‘Teh Ekologi’ yang terkenal dan disukai ramai. Pada tahun lepas, pengeluaran daun teh hijau tahunan pekan tersebut mencatat 12 000 tan, nilai output melebihi 100 juta yuan.


 •  近日,广西钦州保税港区6#泊位对外开放顺利通过验收,为钦州保税港区外向型经济发展又添助力。
   Baru-baru ini, pembukaan Dermaga 6# di Kawasan Pelabuhan Berikat Qinzhou Guangxi berjaya mendapat kelulusan, menambah kuasa lagi terhadap perkembangan ekonomi berorientasikan eksport Kawasan Pelabuhan Berikat Qinzhou.
   当天,由自治区口岸办牵头,南宁海关、广西出入境检验检疫局、广西公安边防总队和广西海事局等部门组成的联合验收组听取了广西钦州保税港区管委会关于钦州保税港区6#泊位对外开放验收筹备工作情况,并对广西钦州保税港区6#码头生产交通安全设施、查验监管监控设施进行现场验收。验收组对广西钦州保税港区管委会6#码头对外开放验收筹备工作给予充分肯定,一致认为广西钦州保税港区6#码头已具备对外开放条件,同意通过验收。
   Pada hari itu, Pasukan Pemeriksaan dan Kelulusan Bersama yang diketuai oleh Pelabuhan Wilayah Autonomi dan didirikan oleh Kastam Nanning, Biro Kuarantin dan Pemeriksaan Imigresen Guangxi, Kor Sempadan Keselamatan Awam Guangxi, Biro Marin Guangxi, dan lain-lain jabatan telah mendengar situasi kerja persiapan pemeriksaan dan kelulusan bagi pembukaan Dermaga 6# di Kawasan Pelabuhan Berikat Qinzhou daripada Jawatankuasa Pengurusan Kawasan Pelabuhan Berikat Qinzhou Guangxi. Di samping itu, pasukan tersebut juga menjalankan pemeriksaan dan kelulusan terhadap kemudahan keselamatan perhubungan lalu lintas pengeluaran dan memeriksa kemudahan penyeliaan serta pemantauan Dermaga 6# Kawasan Pelabuhan Berikat Qinzhou Guangxi. Pasukan pemeriksaan dan kelulusan memberi pengesahan yang sepenuh terhadap kerja persiapan pemeriksaan dan kelulusan pembukaan Dermaga 6# yang dijalankan oleh Jawatankuasa Pengurusan Kawasan Pelabuhan Berikat Qinzhou Guangxi, menganggap dengan sebulat suara bahawa Dermaga 6# Kawasan Pelabuhan Berikat Qinzhou Guangxi telah mempunyai syarat pembukaan, bersetuju untuk meluluskan pemeriksaan ini.

Hubungi Kami

Pejabat hal Ehwal luar negeri Bandar Qinzhou

Tel:0777-2825416(seksyen sekretariat)

Biro penggalakan pelaburan Bandar Qinzhou

Tel:0777-3688660

E-mail:qzzs123@163.com

Perkbidmatan

 • Dana Pelaburan Perindustrian ...

  05-17  Baru-baru ini, Majlis Tandatangani Perjanjian Dana Pelaburan Industri ‘The Belt and Road’...

 • Mempercepat pembinaan Taman P...

  05-14  近日,中盟集团组织恒源集团和基金管理钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、钱柜资讯——钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、动态、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点与园区管委会就加快推进中盟新能源产业园一期建设相关事...

 • Penarikan modal Lingshan mele...

  05-14  为加快陆屋机电特色小镇机电及卫浴产业、武利电镀循环经济产业园等工业园区建设,灵山县委、县政府...

 • Dasar preferensi percukaian y...

  10-291. 取得从事农、林、牧、渔业项目的所得免征、减征企业所得税。  Keuntungan dicapai dengan pengend...

 • Dasar preferensi taman indust...

  10-29优惠政策:  Dasar preferensi:  中国政府赋予中马钦州产业园区现行国家级经济技术开发区的政策。...

 • (kutipan) Dasar preferensi ta...

  10-29 1. 工业用地出让金最低标准,可区别情况按《全国工业用地出让最低价标准》的10%-50%执行。  Stan...

 • China-Malaysia Qinzhou Indust...

  01-26  2011年4月28日,在中国与东盟建立对话关系20周年之际,时任国务院总理温家宝访问马来西亚,与马来...

 • Taman industri Huangma distir...

  12-12  广西A类产业园区之一的皇马工业园位于钦北区大垌镇和大寺镇境内,于2004年10月启动建设,实行“一...

 • Taman industri sungai Lihe di...

  12-12  黎合江工业园是钦州市河东工业园区组成部分之一,是广西壮族自治区A类重点产业园区。主要产业布局...

Qinzhou Perjalanan

 •  大朗书院位于广西钦州市浦北县小江镇平马村,距离县城钱柜资讯、邮币卡、投资、理财、金融、文交所、福丽特、南京、南方、安贵、河北大宗、现货、托管、数据分析、圆顺、行情、爆料、内幕、趋势、商业评论、财富管理、动态、宏观、精选、有料、观点、态度、看点、热点约3公里。景区是在大朗书院(省级文物保护单位)和...

 •  龙门群岛旅游区位于美丽茅尾海南端,距离钦州市区约25公里。主要景点有仙岛公园、七十二泾、茅尾海、龙门岛、...

 •  王岗山位于钦州市以西48公里。东经107度30'至108度30'。北纬21度30'至22度08',天然林保护面...

 •  五皇山国家级地质公园位于广西壮族自治区钦州市浦北县西南部,连绵纵贯龙门、北通、白石水、张黄四镇。钦(州...